Luister mee naar RAZO webradio

 

 

 

RAZO-webradio wordt mede mogelijk gemaakt door:

RAZO Live! Met Guus Westdorp en Ernst de Corte

 

Op zondag 25 september hebben Guus Westdorp en Ernst de Corte de voorstelling ‘Lied van mijn vader’ in de kapel van St. Joris in Delft gegeven. De RAZO maakte opnames van deze voorstelling en zendt deze op vrijdag tussen 20.00 en 22.00 uur uit in het programma RAZO Live!

 

‘Lied van mijn vader’

Jules de Corte wilde een betere wereld voor iedereen. Zijn talloze liedjes gaan over thema's die ons nu, ruim 20 jaar na zijn dood, nog steeds bezighouden: milieu, geloof, oorlog en vrede, de commercialisering en verharding van de maatschappij. 'Het leven is bezig onleefbaar te worden' schreef hij in één van zijn gedichten. Toch was Jules allesbehalve een sombere man. Hij had juist veel humor en zag altijd een vonkje licht in de harten van de mensen.

 

In 'Lied van mijn vader' brengt Ernst de liedjes van Jules naar de mensen. Naast bekendere liedjes omvat dit programma ook onbekendere liedjes.De pianobegeleiding is in handen van Guus Westdorp. Zo laven we ons nog eens aan de wonderschone melodieën van Jules de Corte en kunnen we genieten van zijn zuivere taalkunst. Jules' stem mag niet verloren gaan!

 

Download vanaf nu de gratis luisterapp van Zorgradio RAZO Delft

De RAZO probeert aan te sluiten op de huidige technieken die tegenwoordig beschikbaar zijn. Daarom heeft de RAZO een luisterapp laten ontwikkelen die u gratis kunt installeren op mobiele telefoon of tablet. Via onze ‘luisterapp’ kunt u live naar onze radioprogramma’s luisteren, ziet u onze programmering en kunt u een verzoekplaat aanvragen voor uzelf of voor iemand die u kent en in het Reinier de Graaf ziekenhuis ligt. De app is beschikbaar voor iOS (Apple iPhone/iPad) en Android-systemen.

 

 

Weblink Google Play (voor Android)

 

 

Weblink App Store (iTunes)

 

 

RAZO Live!

Een nieuw initiatief dat in mei 2016 is opgestart. Een groepje RAZO-vrijwilligers organiseert op diverse lokaties in Delft (waaronder het Reinier de Graaf Gasthuis en diverse woonzorgcentra) live optredens van artiesten of muziekverenigingen. Deze live optredens worden opgenomen en via de RAZO uitgezonden, maar kunt u ook live bijwonen als publiek op de lokatie zelf.

 

Op donderdag 26 mei was het eerste live optreden waar de RAZO bij aanwezig was. In woonzorgcentrum Stefanna was een optreden van Muziekvereniging Prometheus Delft.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zorgradio RAZO Delft is verhuisd

 

Na ruim 40 jaar aanwezigheid in het Reinier de Graaf Gasthuis te Delft is Zorgradio RAZO verhuisd. Op nog geen, hemelsbreed gemeten, 800 meter afstand van Reinier de Graaf heeft de RAZO onderdak gevonden in Bacinol 3 aan de Kluizenaarsbocht 6, 2614 GT te Delft. Vanaf deze locatie verzorgen de ruim 50 vrijwilligers van Zorgradio RAZO de radio-uitzendingen vol informatie en amusement speciaal voor de patiënten verblijvend in Reinier de Graaf. Zorgradio RAZO blijft gewoon te beluisteren binnen Reinier aan bed via de televisie/radio en via Internet: www.razo.nl

 

De zorg verandert en de RAZO verandert mee!

 

Interviews terug te luisteren via Mixcloud

Voor luisteraars die een interview hebben gemist, is er nu de mogelijkheid om deze alsnog terug te luisteren via onze eigen website (zorgitems). Geïnteresseerd in alle interviews? Dan kunt u ons ook volgen op mixcloud.com Als volger wordt u automatisch op de hoogte gehouden als wij een nieuw interview online hebben geplaatst.

 

Iedere middag tussen 14.00 en 15.00uur ‘RAZO & Zorg’

In de nieuwe programmering van Zorgradio RAZO Delft kunt u iedere middag tussen 14.00 en 15.00uur luisteren naar het programma ‘RAZO & Zorg’. In dit programma wordt uitgebreid stilgestaan bij één specifieke organisatie of onderwerp uit de zorgsector. Heeft u een interview gemist? Beluister deze dan terug via onze website (zorgitems).

 

RAZO volgt de ontwikkelingen van Runners van Reinier tijdens Roparun

Ieder jaar wordt er in Nederland een estafette-hardloopwedstrijd voor het goede doel georganiseerd. In de zogenaamde Roparun lopen teams van ongeveer 8 hardlopers in één weekend van Parijs naar Rotterdam. Dit jaar zal voor de tweede keer een team vanuit het Reinier de Graaf ziekenhuis meedoen en de RAZO besteedt hier in haar radioprogrammering uitgebreid aandacht aan.

 

Op 7, 8 en 9 juni is iedere dag tussen 12.00 en 14.00 uur een live-verslag van het verloop van de Roparun te beluisteren. Wij hebben diverse gasten uitgenodigd voor interviews en leggen ieder uur telefonisch contact met het team van het Reinier de Graaf ziekenhuis om te kijken hoe de hardloopwedstrijd voor hun verloopt. Ook zijn er tal van succeswensen van collega's te beluisteren.

 

Heb jij een boodschap voor het team of wil jij het team succes wensen? Stuur dan een mail naar roparun@razo.nl

 

Wij wensen de Runners van Reinier veel succes toe bij de Roparun en mocht jijzelf willen meegenieten, schakel dan gewoon even in via www.razo.nl

 

Zaterdag 15 maart: live verslaggeving open dag Reinier de Graaf Gasthuis

Zaterdag 15 maart stond het Reinier de Graaf Gasthuis Delft open voor iedereen die een kijkje achter de schermen wilde nemen. De bezoekers konden gedurende deze dag een reis maken door Reinier, maar de open dag was ook thuis mee te maken via de webradio van de Zorgradio RAZO Delft. De mobiele radiostudio van de RAZO werd tijdens de open dag in de hal van het B-gebouw opgebouwd en de activiteiten tijdens de open dag werden door onze radioreporters bij u aan bed of bij u thuis gebracht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jan Jense viert zijn 25-jarig jubileum bij de RAZO

Op woensdag 3 april heeft onze huiscolumnist Jan Jense zijn 25-jarig jubileum bij Zorgradio RAZO Delft gevierd. Iedere week verzorgt Jan een column die op originele wijze inspringt op de actualiteiten van die week. In cijfers zijn deze 25 jaar als volgt weer te geven:

 

25 jaar  -  50 columns per jaar  -  1.250 columns in totaal  -  6.250 minuten uitzending

ongeveer 37.500 regels  -  187.500 woorden

 

 

25 JAAR COLUMNS BIJ DE RAZO HOE FIJN

KAN EEN VRIENDENBAND TOCH ZIJN

 

DE MENSEN IN HET ZIEKENHUIS LATEN WETEN

IEMAND ZAL JE NOOIT VERGETEN

 

DE RAZOANEN ZORGEN VOOR LIEFDE, TAART, EEN GOEDE SFEER EN GEWIS

HET WAS TOF, BEDANKT VOOR JULLIE VERRASSING OOK OMDAT ALLEEN OPEENS ER EVEN NIET MEER IS!!!!!!!!

 

DEZE PLOEG VERVULT MET LIEFDE VRIJWILLIG VELE RADIOWENSEN

IIK HOOR ER OOK BIJ, WAT KAN IK MIJ BETER WENSEN

 

 

Om het jubileum extra feestelijk te vieren heeft de RAZO op woensdag 3 april tussen 20.00 en 21.00uur Jan in het zonnetje gezet tijdens het programma Duurwerk. Een mooi jubileumprogramma met een uitgebreid interview met Jan en natuurlijk heeft Jan zijn meest recente column voorgelezen.

 

 

Vrijdag 2 november een speciale radio-uitzending op speciale lokaties

Op vrijdag 2 november heeft de RAZO weer een dagvullend programma gemaakt in het kader van de Nationale Dag van de Huisomroep. Dit jaar werd de mobiele studio in de ochtend opgebouwd in de hal van het ziekenhuis en in de middag stond de RAZO in de Delftse binnenstad aan de Brabantse Turfmarkt. Gedurende de dag zijn veel gasten achter de microfoon aangeschoven. Zo kwam Gregor Bak een uur lang als side-kick meepresenteren, kwam Jan Jense langs voor zijn colum en zorgde Paul vd Valk voor live muziek.

 

Zorgradio RAZO Delft start met het uitzenden van informatieve zorgitems

Vanaf mei 2012 is de RAZO gestart met het uitzenden van informatieve zorgitems. Deze zorgitems betreffen interviews met zorginstellingen en patiëntenverenigingen uit Delft en de omgeving. Naast algemene informatie over de organisaties, zal de RAZO ook aandacht besteden aan de specifieke activiteiten van de organisaties. Wilt u ook uw organisatie via de RAZO onder de aandacht brengen, stuur dan een mail aan redactie@razo.nl

 

Voorlopig zijn de informatieve zorgitems te beluisteren op de maandagavond vanaf 21.00 uur en op de woensdagavond om ongeveer 20.45 uur. Geïnteresseerd in de items van de komende weken, raadpleeg onze planning (weblink)

 

Speciale uitzending tijdens open dag Reinier groot succes

De op zaterdag 17 maart georganiseerde open dag van het

Delftse ziekenhuis Reinier de Graaf is een groot succes gebleken.

Ongeveer 1.000 bezoekers werden door Reinier ontvangen en

kregen een kijkje achter de schermen. Ook de RAZO was al vroeg

haar mobiele radiostudio aan het opbouwen in de Kapellezaal van

het H-gebouw. Een groep van 6 enthousiaste vrijwilligers hebben

tussen 11.00 en 15.00uur een extra radio-uitzending gemaakt,

zodat ook de patiënten van Reinier alle gebeurtenissen live via

hun radio konden volgen.

 

Voor meer informatie kijk ook op de

website van Reinier (weblink)

 

De RAZO presenteert: Open Dag Reinier de Graaf

Tijdens de landelijke Open Dag van de Zorg op zaterdag 17 maart zet Reinier de Graaf de deuren van locatie Delft open voor iedereen die een kijkje achter de schermen wil nemen. Op de informatiemarkt in gebouw H krijgt u een update over de nieuwbouw van het ziekenhuis, maakt u kennis met onze Patiëntenraad en dienst Geestelijke Verzorging, bekijkt u een couveuse van dichtbij en ziet u hoe makkelijk bacteriën zich kunnen verspreiden.

 

In het laboratoriumgebouw kunt u tijdens de rondleiding menselijk weefsel en antistoffen van dichtbij bestuderen. Volg hier ook de rondgang van een buisje bloed na het prikken tot aan de uitslag. Loop daarna gelijk door naar gebouw B voor een korte reanimatietraining, uitleg over hartfunctie- en zenuwonderzoeken of voor een check van uw bloedsuiker- en cholesterolwaarden.

 

De RAZO zendt de gehele dag live uit vanaf de informatiemarkt in gebouw H. Deze uitzending wordt verzorgd vanuit de mobiele radiostudio en is tussen 11.00 en 15.00 uur binnen het ziekenhuis te beluisteren op kanaal 21 van RAZONeT.

 

Reinier de Graaf organiseert ‘luisterconcerten’ en de RAZO zendt deze live uit

Op zondag 27 november en zondag 18 december organiseert het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft twee live-concerten in het B- en H-gebouw op de Delftse lokatie. Kunt u de concerten niet bijwonen? Luister dan op deze zondagen ‘s middags vanaf 15.00uur naar de RAZO en u mist niets.

 

Voormalig RAZO-vrijwilliger Sander Hoogendoorn wint Marconi Award

Op 1 december jl heeft de AVRO weer de jaarlijkse Radioring en de Marconi Awards uitgereikt. Dit jaar heeft voormalig RAZO-vrijwilliger Sander Hoogendoorn deze prijs gewonnen in de categorie ‘aanstormend talent’.

 

De Marconi Awards zijn landelijke radioprijzen door vakmensen voor vakmensen. Dit jaar worden deze radioprijzen voor de 17e keer uitgereikt. Een vakjury komt aan de hand van een inventarisatielijst tot de uiteindelijke winnaars. Wij feliciteren Sander met het behalen van deze geweldige prijs!