Luister mee naar RAZO webradio

 

 

 

RAZO-webradio wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zorgitems specials:

 

Roparun 2015

 

Open dag Reinier ‘16

 

Swim to Fight Cancer

 

Dag van de Mantelzorg

 

Perspektief - Barbara Berkelaar

PerspeKtief biedt hulp bij wonen, werken en vrijetijdsbesteding. PerspeKtief biedt opvang als dat nodig is. Ook biedt PerspeKtief opvang en hulp bij huiselijk geweld. Deze keer hebben wij in RAZO en Zorg gesproken met Barbara Berkelaar.

Runners van Reinier - Jefta van Donk

Dit Pinksterweekend wordt weer de Roparun georganiseerd, waarbij teams vanuit Hamburg en Parijs richting de eindstreep in Rotterdam geen hardlopen. Er doet dit jaar weer een team van het Reinier de Graaf Gasthuis mee en Jefta van Donk vertelt over dit evenement.

Feel good haptonomie - Luise van Luik

Veranderingen / uitdagingen horen bij het leven. Soms is het zo groot dat je langere tijd stil valt. Feel good haptonomie kan je helpen om je bij deze processen te begeleiden. Bij deze uitdagingen kan je fysiek en mentaal in beweging komen op jouw tempo.

PSYZorg - Mevrouw Van der Ploeg

Gelukkig is het bijna geen taboe meer om aandacht te besteden aan de geestelijke gezondheid. PsyZorg kan daarbij iets voor u betekenen, zowel wat betreft vaststelling van problematiek als behandeling. Mevrouw Van der Ploeg vertelt meer over deze organisatie.

Womanhood Studio Delft - Tami Kalir

Womanhood studio viert de vrouwelijkheid in haar volle glorie. De vrouw staat centraal, zowel in onze naam als in onze dienstverlening. Wat heeft zij nodig in welke fase van haar leven en waar kan ze een steuntje in de rug wel gebruiken. Tami Kalir vertelt meer in dit interview.

GGD Haaglanden - Ellen Boszhard

Binnen de Haagse aanpak huiselijk geweld is er speciaal aandacht voor complexe zaken waarbij extra inspanning nodig is, waaronder ouderenmishandeling. Ellen Boszhard van GGD Haaglanden vertelt hier meer over in dit interview.

Careyn - mw Richardson en dhr Van Kampen

Careyn is een actieve maatschappelijke onderneming die zich inzet voor de gezondheid en het welzijn van onze klanten, jong en oud, gezond of kwetsbaar. Als het nodig is, staan onze vakbekwame en betrokken medewerkers klaar om hulp en ondersteuning te bieden.

Stichting Vrienden van Reinier Gebouwenloop - Rowena Timmermans (16 juni)

Een van de zwaarste maar leukste runs in de regio: de gebouwenloop van Reinier. Zaterdag 18 juni was alweer de 4e editie. Een warming up in de regen, rennen door de plassen, vijf verdiepingen op en neer.

Reportage gebouwenloop Reinier de Graaf zaterdag 18 juni

Op zaterdag 18 juni was weer een nieuwe editie van de gebouwenloop van Reinier, dit keer voor het eerst vanuit het nieuwe ziekenhuis van Delft. Een speciale gebeurtenis en de vrijwilligers van de RAZO waren erbij. Luister terug naar de hoogtepunten van deze dag.

Zorgmies Delft - Linda Brom

Persoonlijk, betrokken en zorgzaam. Daar doen ze bij Zorgmies hun uiterste best voor! ZorgMies Nederland is gespecialiseerd in particuliere thuiszorg voor ouderen. Zorg gericht op het tegengaan van eenzaamheid. Linda Brom is met Zorgmies opgestart in de regio Delft.

Stichting Vrienden van Reinier Gebouwenloop - Rowena Timmermans (23 juni)

De zwaarste maar leukste runs in de regio is weer voorbij: de gebouwenloop van Reinier. Wij blikken met Rowena Timmermans terug op deze geslaagde dag, waaraan meer dan 150 hardlopers hebben meegedaan.

Stichting Samenwerkende Bonden van Ouderen Delft - Chris van Wijk

Om de belangen van ouderen te behartigen zijn er landelijke ouderenbonden opgericht, waarvan plaatselijke afdelingen in Delft actief zijn. Op 22 december 2000 hebben deze drie afdelingen de Stichting Samenwerkende Bonden van Ouderen Delft opgericht.

Zorgdrager - Steef van der Kruit

Zorgdrager is leverancier van relaxfauteuils van Fitform, Doge-Collection en Meubelfabriek De Toekomst. Steef van der Kruit vertelt in dit interview wat Zorgdrager doet en wat comfortabel zitten voor u kan betekenen.

Whiplash Informatiecentrum Europa - Bob en Joyce Klip

Sociale steun voor slachtoffers met whiplash is belangrijk voor het herstel. Ongeveer 40% van de slachtoffers van een whiplashtrauma ontwikkelt een ‘chronisch whiplash syndroom’. Het onbegrip rond de onderschatte whiplashproblematiek dient daarom aangepakt te worden.

Eerstelijnspraktijk Delft - John Molenaar

Eerstelijns Praktijk Delft is een vrijgevestigde praktijk in het centrum van Delft. De praktijk biedt psychologische behandelingen aan aan mensen met psychische klachten, zoals angst- en stemmingsstoornissen. John Molenaar vertelt meer over deze praktijk.

Perspektief - Maja Vermeulen

PerspeKtief biedt hulp bij wonen, werken en vrijetijdsbesteding. PerspeKtief biedt opvang als dat nodig is. Ook biedt PerspeKtief opvang en hulp bij huiselijk geweld. In RAZO en Zorg hebben wij met Marja Vermeulen over deze organisatie gesproken.

Ouderenmishandeling - GGD Haaglanden - Ellen Boszhard

Ouderenmishandeling is een onderschat probleem. 1 op de 20 ouderen wordt mishandeld. Meestal niet of te laat herkend. Het aantal meldingen van ouderenmishandeling stijgt jaarlijks. Herkent u ouderenmishandeling? Wat zijn de signalen?

Stichting VTV Delft - Petra van der Meer

VTV – officieel de Stichting Vrijetijdsbesteding, Thuishulp en Vormingsactiviteiten – biedt aan mensen met een verstandelijke beperking een samenhangend aanbod van vrijetijds- en vormingsactiviteiten, dat een bijdrage levert aan de kwaliteit van hun bestaan.

Home Instead - Elles Goedhart

Bij Home Instead gaat welzijn vóór zorg. Ouderen die zich goed voelen in de eigen woonomgeving, in de nabijheid van familie en vrienden, hebben minder medische zorg nodig. Elles Goedhart vertelt in dit interview meer over Home Instead.

 

  Zorgitems 2016: januari - juni