Luister mee naar RAZO webradio

 

 

 

RAZO-webradio wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zorgitems specials:

 

Roparun 2015

 

Open dag Reinier ‘16

 

Swim to Fight Cancer

 

Dag van de Mantelzorg

Hart en Ziel - Rianne Collignon

Heb je voor 2017 goede voornemens gemaakt of doe je dat al jaren niet meer omdat het je toch niet lukt? Voorkom dit jaar teleurstelling en luister mee om te leren hoe je zelf goed aan de slag kan gaan met of zonder hulp. Rianne Collignon vertelt meer.

Reinier de Graaf - Carina Hilders (100e uitzending RAZO en Zorg)

100e Aflevering van RAZO & Zorg! Ter ere van dit heugelijke feit is er in RAZO & Zorg gesproken met mevrouw Carina Hilders directievoorzitter van het Reinier de Graaf ziekenhuis.

Samenloop Voor Hoop Westland - Natascha Pakkert

SamenLoop voor Hoop is 24 uur wandelen voor kankeronderzoek. Tevens wordt een bijzonder programma samengesteld. In Wateringen wordt deze SamenLoop voor Hoop gelopen op 24-25 juni 2017. Natascha Pakkert en Leandra de Boef vertellen meer over dit evenement.

GGD Haaglanden - Paul ter Wee

Een glas wijn bij het eten, een biertje na het sporten. Het drinken van alcohol is vaak een gewoonte. Kunt u best wel zonder? Is dat een uitdaging of een makkie? Ervaar zelf hoe het is om een maand geen alcohol te drinken en daag collega’s, vrienden, familie uit!

PsyZorg - Jeannette vd Ploeg

In RAZO & Zorg is gesproken met mevrouw Jeannette van der Ploeg van PsyZorg Delft. Door PsyZorg Delft wordt er psychiatrische en psychische zorg aangeboden in Delft. O.a. door middel van lichttherapie. Wat is het en wat kan het voor u betekenen?

Womanhood Studio - Tami Kalir

De Womanhood studio aan de Vlamingstraat 68 te Delft vormt al ruim 1 jaar een bijzondere ruimte waar ideeën en activiteiten rondom zwangerschap, geboorte en puur vrouw-zijn worden vormgegeven. Tami Kalir vertelt meer over deze activiteiten.

Kikker Opfleur Doos - Marleen Reukema - Nelly van Veldhoven

De Kikkeropfleurdoos biedt kankerpatiënten een combinatie van praktische informatie en nuttige producten om het dagelijkse leven van de patiënt te verlichten. Waarom een Kikkeropfleurdoos? Wat zit daar in? Voor wie is de doos beschikbaar?

Alzheimer Nederland regio Delft - Riet Geerling

Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie en aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. In RAZO & Zorg is gesproken met Riet Geerling, bestuurslid van Alzheimer Nederland regio Delft-Westland-Oostland.

Autisme Informatiecentrum Delft - Ivonne Toneman - Marion Lamens

Het Autisme Informatie Centrum Delft richt zich op regionale en lokale informatie verstrekking rondom autisme en organiseren activiteiten. Wat is de doelgroep en wat voor activiteiten worden er georganiseerd?

Stichting Present  - Dorothea Langeveld

Er zijn vrijwilligers. Van jong tot oud, van student tot werkende; mensen die iets willen betekenen in Delft. Juist voor deze mensen wil Stichting Present er zijn! Stichting Present brengt talentvolle vrijwilligers in contact met hulpzoekenden.

Hofje van Pauw Haptonomie - Ineke Dicker

Hofje van Pauw is een praktijk voor haptotherapie. De praktijk is gevestigd in Poorthuis, voorheen de regenten kamer die toegang geeft aan het rustieke pauwshofje aan de Paardenmarkt 54 te Delft.

Stichting Opkikker - Marouane Yildiz en Elianne Wiersma

Langdurig ziek zijn vraagt veel doorzettingsvermogen en energie van een kind. De vaak lange behandelingen en ziekenhuisopnames zijn zwaar, net als de onzekerheid die hierbij komt kijken. De lichtpuntjes van stichting Opkikker zijn in zo’n situatie van groot belang.

Praktijk Beyond - Yvonne de Vries

In de praktijk Beyond van Erik Ivo Homan en Yvonne de Vries wordt al meer dan 15 jaar therapie aangeboden aan mensen met klachten van psychische en psychosomatische aard.

Met welke klachten komen mensen in de praktijk?

Hospice Het Vliethuys - Joke Campo

Hospice Het Vliethuys te Voorburg is een gastvrij verblijf dat palliatieve zorg en ondersteuning wil bieden aan mensen met een beperkte levensverwachting. Wat is een hospice? Wat is palliatieve zorg? Wie komen daar voor in aanmerking?

Stichting Hoormij - Kees Twilt en Henk Visser

Iedereen heeft het recht om mee te doen in de maatschappij. Een gehooraandoening of een taalontwikkelingsstoornis kan het lastig maken om mee te draaien in de maatschappij. Stichting Hoormij weet uit ervaring hoe dat is en streeft naar erkenning en begrip.

Inloophuis Debora - Magda den Dulk

In RAZO & Zorg gaan we horen wat Inloophuis Debora doet en welke activiteiten door het Inloophuis Debora ontplooid worden. In de studio was Magda den Dulk, zij vertelt alles over het inloophuis.

Praktijk Garuda - Erna Ammerlaan

In RAZO & Zorg is gesproken met Erna Ammerlaan, van praktijk geneeskunst en inzicht Garuda te Den Hoorn. In deze praktijk wordt onder andere gewerkt met klassieke homeopathie. Wij stelden de vragen die u wil weten.

Wat is klassieke homeopathie? Wat zijn de basisprincipes?

Happy Kidscare - Judith Nieuwpoort en Nilza Miranda

In RAZO & Zorg is gesproken met Judith Nieuwpoort en Nilza Miranda van Happy KidsCare.

Happy KidsCare is gespecialiseerd in het begeleiden van jeugdigen met ADHD en Autisme. Zij streven ernaar om samen met het team binnen Happy KidsCare een veilige plek te creëren

GGZ Delfland - Maarten van Nieuwkerk

Maarten van Nieuwkerk werkt als ervaringsdeskundige bij het FACT-team voor GGZ Delfland. Zij helpen mensen die psychotisch zijn, of zijn geweest. Hij geeft ook presentaties en interviews in de media over zijn aandoening en ervaringen, om vooroordelen weg te nemen.

Grenzeloos Reinier - Femke Verbossche

.......

Elmie Coaching - HilgersomDeen Duurzaam

...........

Praktijk Ontvouwen - Carien Slegtenhorst

.........

Het Baken Hulpverlening - Tineke Visser

.........

Vrienden van Reinier - Eric Boer

.........

Stichting Klimkoord - Jacqueline Erkemeij & Paual Zandstra

.......

Reuma patientenvereniging - J. Polko & H. Gijselhart

....

Griffioen museum - Suzy Dreijer

.......

 

  Zorgitems 2017: januari - juni